Както е известно WordPress e най-голяма платформа за управлението на съдържанието.

Все пак това не е достатъчно голяма причина заради, която да се  използва WordPress.

Все пак, няколко въпроса изникват в съзнанието. Въпроси като…

Защо WordPress е толкова популярен? И защо хората го предпочитат толкова много?

След като има толкова много възможности защо хората предпочитат WordPress. Защо всеки четвърти уеб сайт е създаден на WordPress?

Има ли някакви ограничения в употребата на WordPress?

И най-важното, дали е достатъчно добър за да бъде окончателен избор?

Добре, нека да разберем…

why-wordpress

1. WordPress е безплатен и е с отворен код.

WordPress е софтуер с отворен код – свободен да се използва, редактира и разпространява. Ето защо можете лесно да се намерят кодове и ресурси от оригиналния източник, които са  публично достъпни.

WordPress е софтуер, които напълно безплатен и се предлага с неограничен срок на валидност. Можете да го изтеглите от официалния си уебсайт.

Почти всички хостинг компании предлагат исталиране на WordPress с един клик.

Същота WordPress позволява инсталация на локалния компютър. След, което може лесно да се прехвърли на вашия сайт.

2. Създаване на всичко с WordPress.

Днес WordPress е повече от блог платворма за публикуване. Тя е много гъвка и дава пълна свобода за създаване на всякакви уеб сайтове.

Широка гама от теми и плъгини увеличи неговата функционалност. Ето защо можете да създадете всякакъв вид уебсайт, използвайки WordPress. Като:

Онлайн магазин.

Може да се намерят много теми за електронна търговия. Може да се създаде един много професионален онлайн магазин, използвайки тема.

За да се използва WordPress като платформа за електронна търговия може да се изпозват някои от популярните разширения, като WooCommerce и WP eCommerce, които правят WordPress пълна електронна търговия разтвор.

Портфолио сайт.

Чрез WordPress може успешно да рекламирате всоя бизнес. Гъвкавостта на платформата ви позволява да създавате впечатляваши презентационни уеб сайтове, с което да впачатлите вашите настоящи и бъдещи клиенти.

Лесно можете да упрявлявате и променяте съдържанието на вашия сайт. Лесно и бързо ще актуализирате вашите ценови листи и условия, така че инфомацията във вашия сайт винаги да бъде актуална към всеки един момен.

Почти всички форми на уеб сайт…

 • Онлайн магазин като eBay или Alibaba.
 • Блог или новинарски сайт.
 • Видео споделяне като Youtube и Vimeo.
 • Услуги или резервации като Booking.
 • Фотографски сайт.
 • Каталог.
 • Обяви като ОLX.
 • Форум.

3. WordPress е 99% SEO Friendly

Google и всички търсачки показват сайтове в резултатите от търсенето въз основа на различни предварително зададени параметри.

Колкото повече параметри отговарят, толкова по-предна позиция заема вашата интернет страница в резултатите от търсенето.

Добрата новина е, че WordPress взема всички SEO параметри, които трябва да се изпълнят.

За по-добри SEO резултати, има различни SEO плъгини на разположение, за да помогне за подобряване на видимостта при търсена на вашия WP сайт.

optimized-cms

Някои важни CMS изисквания за валидност:

 • Бързина при зареждане: Скоростта на зареждане на уеб сайта, също се влияе от вашия CMS. Ето защо WordPress вече е оптимизиран за добра скорост.
 • XML Карта на сайта: Лесно създаване и изпращене на карта на сайта на търсачките. Това им помага да се определяне структурата на съдържанието на сайта.
 • Навигация: WordPress е много силен с менюта, падащи менюта, тагове, категории и джаджи, които предоставя.
 • Оптимизация на снимката: Добавянето заглавие и Alt таб в изображенията не отнема време. Така, че няма да представялва проблем, за да се оптимизират вашите снимки за добро класиране на вашия пост/страница.
 • Интегриране със социални медии: Търсачките дават важност на сайтове с трафик от сайтове за социални мрежи. Ето защо WordPress подкрепя интеграцията на социалните медии.
 • User Experience: WordPress е напълно оптимизиран да работа добре на няколко устройства, браузъри и системи.

4. WordPress е лесен за използване.

WordPress се разраства бързо и една от основните причини е, че е лесен за изпозлване. Ако все още имате затруднения с използването му има достатъчно WordPress уроци, които ще ви помогна при работата със CMS-a.

Простa инсталация с един клик и WP е готов за употреба.

Има вградени възможности за публикуване на постове, управление на потребителите, коментари, RSS фийдове, ревизии и много други.

Веднъж инсталиран WordPress позволява създаването и публикуване на постове и страници, извършване на потребителски конфигурации без изпозването на какъвто и да е код.

5. WordPress е лесен за персонализирате.

С WordPress е възможно да персонализирате цветове, дизайн и дори части на тема.

Няма значение дали сте програмист или не. Персонализиране на вашия сайт чрез писане на код не е задължително.

Персонализиране посредством панела:

Всички настройки са предвидени в контролния панел на WP таблото.

Таблото е доста лесно за употреба има прост интерфейс и дава възможност за персонализиране на повечето от елементите на уебсайта.

Персонализиране на посредством код:

Ако сте експерт в писането на код, можете да персонализирате темата, като редактирате нейните кодове.

За тези, които са нови за CMS, това може да изглежда трудно. Въпреки това, ако прочетете малко информация, как да рекатирате wordpress тема, ще постигнете желания резултат.

6. Много хора спомагат за отстраняване на грешки.

WordPress представялва една голяма общност от активни потребители и разработчици.

Неговият добре поддържан форум съдържа милиони въпроси  и решения за отстраняване на проблеми.

Съшо така може да направите свое запитване за проблема, които е възникнал. Публикувайте въпросите си без колебание и ще получите 100% валидно решение.

Отделно от официалния форум има редица други WordPress форуми създадени от разработчици, където могат да се задават въпроси и да получат отвори.

wordpress-community-the-big

7. WordPress е достатъчно сигурен

WordPress има висок стандарт за сигурност.

Но тъй като 23% от сайтовете в интернет са изградени с него, хакери непрекъснато се опитват да намерят вратички в WordPress, за да влязат в тези сайтове.

Няма от какво да се притеснявате притеснява. Редовните актуализации предоставени от WordPress силно ще ви предпазят от тази уязвимост.

В действителност, уебсайт хакерството се осъществява най-вече  поради липса на знания и умения по потребители.

Като следвате някои общи методи за сигурност в WordPress, вашият сайт може да се стане много сигурен.

Няколко съвете, които да следтвате при сигурността на WordPress:

 • Използвайте основните плъгини за сигурност – WP Security & Firewall And Wordfence Security.
 • Изтегляне на плъгини от само WordPress.org.
 • Използвайте наскоро актуализирани плъгини.
 • Проверявайте рейтинга и броя на сваляне на плъгините.
 • Изтегляне на плъгини само от сигурни източници.
 • Актуализация на WordPress с последната си версия.
 • Използвайте платена тема. Свободните теми могат да съдържат зловреден код и криптирани връзки.

wordpress-secure

8. WordPress поддържа мултимедиа.

WordPress има много богат текстов редактор, т.е. WYSIWYG. Той улеснява поставянето на изображения, видео, аудио в пост. могат да се добавят всякакви медийни файлове към съдържанието с един клик.

Добавяне изображение с висока резолюция или видео в подкрепа на това, което сте написали. Това е не само лесно, но можете и да ги редактирате.

9. WordPress лесно се интегрира с всяка услуга или приложение.

По подразбиране WordPress има много вградени функции, които го правят доста мощно средство за управление на вашия сайт, но вие дори може да го направи по-мощен чрез инсталирането на допълните плъгини плъгини.

Когато инсталирате допълните функции (plugins), ще добави допълнителна функционалност в своя уебсай. Някои плъгин са безплатен, а други са платени. Има около 41000+ плъгина на разположение в WordPress хранилището.

wordpress-plugins

10. Wordpress става все по-добър.

Като най-голям и най-ефективен WordPress се развива с всеки изминал ден, за да подобри своя лесен за употреба интерфейс и функционалност. С течение на времето WordPress подобрява своята система всеки път.

Освен като блого сайтове употребета на WordPress от бизнеса се увеличи драстично и в близко бъдеще ние можем да видим различни подобрения като:

Повече оптимизирани SEO функции, голямо брой WordPress потребители, разширения и удобено табло и други.

WordPress е чудесен CMS за следващия ви уебсайт. Ние силно препоръчваме да го използвате. Да споделят мнението си с нас в коментарите по-долу, това ще бъде от полза за цялата общност.